CEIR SIBIU
Centrul European de Integrare a Romilor

  • Home
  • Despre noi
  • Proiect POCU -Comunitatea Târnava
    • Un parteneriat pentru incluziunea comunității marginalizate Târnava
    • Festivalul Romilor din Târnava
    • BURSA LOCURILOR DE MUNCA
  • Punți în dezvoltare
  • Proiecte anterioare
    • PROIECTE 2020
      • Unitate în diversitate II
      • Meșteșuguri tradiționale
        • BROSURA
      • Viața comunitară rromă cum a fost, este și va fi ediția a III-a
      • Festivalul Gastronomic, editia a IV-a
      • Portul popular al rromilor
    • Incubator de afaceri
    • Tinerii romi
    • Unitate în diversitate I
    • Festivalul gastronomic
    • Viaţa comunitară rromă
    • Meșteșuguri tradiționale
  • PROIECTE 2022
    • Festivalul Gastronomic al Romilor ediția a VI-a
    • Laboratorul de Creație al Centrului Național pentru Patrimoniu Cultural și Educație Etno-Identitară a Romilor
    • Dezvoltarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale ale romilor ediția a IV-a
    • Portul Popular al Rromilor ediția a III-a
    • Broșuri
  • Ambasada Păcii
  • Presa
  • Contact
  • 2023

Festivalul Gastronomic, editia a IV-a

Proiectul FESTIVALUL GASTRONOMIC AL RROMILOR urmărește organizarea anuala a unor astfel de evenimente specifice (festivaluri gastronomice), identificarea valorilor gastronomice rrome, promovarea obiceiurilor și tradițiilor în domeniul gastronomic al rromilor, precum și acordarea suportului persoanelor defavorizate, în speţă persoanelor de etnie rromă, pentru a le ajuta să se implice mai mult în societate, să facă cursuri de specialitate, să-și dezvolte unele competenţe care sunt necesare pentru obţinerea unui loc pe piaţa de muncă, să îşi găsească un loc de muncă și să-și asigure un venit (inclusiv meserii tradiţionale).

Obiective îndeplinite:

– Promovarea patrimoniului cultural a comunității rome;

– Promovarea gastronomiei rome;

 – Creșterea gradului de cunoaștere în rândul participanților și vizitatorilor a gastronomiei rome, a obiceiurilor, a portului și ritualurilor rome;

-Asigurarea continuității Festivalului gastronomic al romilor în următorii ani;

 – Încurajarea și promovarea participării producătorilor romi din județ, țară și străinătate.

         

Recent Posts

  • Strategie CEIR în colaborare cu Asociația
  • Staborul romilor
  • Summit-ul la Nivel Global februarie 2024  Brașov,ediția a II –a.
  • Portul popular al romilor ,ediția A V-A ,Sibiu
  • Festivalul gastronomic ediția A VIII-A 2024 Sibiu

Recent Comments

    https://www.youtube.com/watch?v=0yvuc1TGY8s

    CEIR SIBIU 2020