Proiectul FESTIVALUL GASTRONOMIC AL RROMILOR urmărește organizarea anuala a unor astfel de evenimente specifice (festivaluri gastronomice), identificarea valorilor gastronomice rrome, promovarea obiceiurilor și tradițiilor în domeniul gastronomic al rromilor, precum și acordarea suportului persoanelor defavorizate, în speţă persoanelor de etnie rromă, pentru a le ajuta să se implice mai mult în societate, să facă cursuri de specialitate, să-și dezvolte unele competenţe care sunt necesare pentru obţinerea unui loc pe piaţa de muncă, să îşi găsească un loc de muncă și să-și asigure un venit (inclusiv meserii tradiţionale).
Obiective îndeplinite:
– Promovarea patrimoniului cultural a comunității rome;
– Promovarea gastronomiei rome;
– Creșterea gradului de cunoaștere în rândul participanților și vizitatorilor a gastronomiei rome, a obiceiurilor, a portului și ritualurilor rome;
-Asigurarea continuității Festivalului gastronomic al romilor în următorii ani;
– Încurajarea și promovarea participării producătorilor romi din județ, țară și străinătate.
CEIR SIBIU 2020
Recent Comments